"Allah tiada Tuhan melainkan Dia Yang Hidup kekal lagi terus menerus mengurus makhluk Nya,tidak mengantuk dan tidak tidur.Kepunyaan Nya apa yang ada di langitdan di bumi.Siapakah yang dapat memberisyafaat disisi Allah tanpa izin Nya?Allah mengetahui apa-apa yang di hadapanmereka dan di belakang mereka, dan mereka tidak mengetahui apa-apa dari ilmu Allah melainkan apa yang dikendaki Nya.Kursi Allah meliputi langit dan bumi.Dam Allah tidak merasa berat memelihara keduanya, dan allahMaha Tinggi lagi Maha Besar."

12 hari 10 malam


hah!! sini lah.,.. sebebnaye time nih.. aku dah mcm org gila tau... ok2 aku citer dari mula lah..
1 bulan sebelum pegi sana.. aku dapat surat drpd PLKN . TAHNIA ANDA BERJAYA ! wtf!! otak dia tahnia... mmg menakutkan lah kan ..so.. aku get ready lah nk pegi PLKN kn.. tibe2 mama ckp kite akn pegi umrah.. maybe after PLKN. taptuptaptup..... akak ! visa dah siap.... WHAT???? time flight tuh lah time aku kne bekumpul pegi PLKN so.... aku pon isi borang pospon PLKN tuh.. then tgok dorg sumer dah naik bas ramai2... haha... mcm klaka je.. mcm nk g berperang pon ader.... then....ayah anta aku kat airport.. b4 tuh.. aku gaduh ngan mama.. ok.. baru nk naik flight pon dah gado.. belom sampai kat mekah lagi.. nasib baik ayah pujuk... kalau x. aku kua je dri umah tuh.. bengang giler ati kite,.then.. sampai kt AIRPORT .. ayah pujuk2.. ok.. aku ok ngan mama.. mintak maaf b4 terbang,... ALAMAK!!  ayah nangis lah mase aku nk belah tuh.. terharu gila... sayang ayah lebih lahh!! ... <3 .. then masuk flight... mcm bodoh gila.. bayangkan lah.. aku nk buat aper kat dlm tuh slama 8 jam!! lama gila.. nasib baik kat dlm tuh ader movie.. aku tengok je lah citer yang baru2... best jugak.. kejap2 .. ader pramugari dye datang bawak makanan.. x abes2.... 4 kali makan... mmg eje aku kat atas sana makan jer lah.. chiken??? or bef.. haha... tuh yang aku ingat llah..taptuptaptup.. dah sampai AIRPORT mekah ok... strting.. smpai sana malam... wah... dpat tido dulu kat hotel.. ye lah.. mmg penat gila kan... tido2.. esok bangun pagi,.  subuh je terus g solat.. perh.. org2 sana sangat lah pelik pastuh gatal2 plak tuh.... arhhh... kadang2 tension jugak kat situ... then.. siap dah 1 umrah!!... wahhhh!!! mcm x cayer je sy sudah siapkn 1 umrah.... then.. jalan2.. keluar kawasan.. bia boleh buat umrah lagi .. then.. boleh pulak aku demam kat sna... langsng x boleh gerak kau tau!!!3 ari.. x boleh nk bangun langsung dri katil!!.... langsng x nk makan....  maybe pasal cuaca.... mmg lain lah cuaca sana n sini... coz... sana x der awan langsng... bila cahaya matahari turn... terus mantul ke langit terus... migrin aku 3 ari!!!..... hahha... then dah sihat.. buat lah umrah lagi... aku buat 6 kali kat sana... wahhh... rase mcm hebat jer kn... :) then.. dah selesai kat mekah... pegi ke madinah pulak.. ok.... xcually.. madinah lagi best gila2.... org2 sana x mcm mekah.... coz org mekah sangat lah jahat!!!! suke raba2,... x suke!! kat madinah pulak... cantik sangat ,,, bandar yang sangat maju!!!... wahhh..... mule2 mcm x saba nk balik... lame2... x nk balik langsng!!!! nk duduk sane.. best kowttt ... <3

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Pengikut

omg omg