"Allah tiada Tuhan melainkan Dia Yang Hidup kekal lagi terus menerus mengurus makhluk Nya,tidak mengantuk dan tidak tidur.Kepunyaan Nya apa yang ada di langitdan di bumi.Siapakah yang dapat memberisyafaat disisi Allah tanpa izin Nya?Allah mengetahui apa-apa yang di hadapanmereka dan di belakang mereka, dan mereka tidak mengetahui apa-apa dari ilmu Allah melainkan apa yang dikendaki Nya.Kursi Allah meliputi langit dan bumi.Dam Allah tidak merasa berat memelihara keduanya, dan allahMaha Tinggi lagi Maha Besar."

jepun


kite sumer da besar


ingat lagi dulu time kite sumer baru kenal.. kalau nk cite balik. banyak kn memori.
now sumer da sambung study..! pandai kn.. dulu.. masa skola.. pegi skola sama2.. aku and nida bawak moto.. nana and anis pulak duduk blakang.. pastuh.. g drivethr mcd naik moto je.. lepas tuh lepak kat umah sape2.. kalau x umah aku .. umah nana,. x pon anis.. orang lain sumer balik pukul 1.. tapi kite pukul 10 da balik.. kadang2 kol 11 da ada kat umah.. rehat sama2.. bende fav !! BIHUN SUP MAKCIK KANTIN SKOLA.. YEEMEE !! perh.. rindu dowh.. 
haha.. orang lain ada kondom buat bende lain.. tapi kite.. kondom tuh d tiup mcm belom.. sampai besr..  meletop pulak kan !! haha.. then overnight same2.. tido sama.. menang x kan senyap kan kalau kite berempat ada.. ade je bende nk gelak.aku mmg apprcte korg dtg dlm idup aku.. thanks kawan.

biler sumer da sambung study.. aku lah study paling jauh.. susah nk balik jumpe korang.. 
kalau balik pon x tentu leh jumpe kan.. masing busy.. heish.. xper la aku saba je lah.. raya nnty boleh kan.. 
rindu nk buat video sama2. jalan2 sama2.snap gamba sma2. kite sumer ni memang pantang nampak camera.. mesti nk begamba.. ade je kerenah nye.. x per la.. jaga diri weyh study tuh,, love ANNE !

breasts

kalau x nmpk taip ctrl + ok :)

ganu kite !

sejak kehilangan camera EOS 550D aku tuh.. aku da jarang amek gamba2 kat mana aku pegi.. kalau x sumer tempat aku pegi ada gamba tau ! sedih x?? sedih giler kan.. huhuh.. ;(
hari jumaat mlm aku bertolak g terenganu.. perh.. aleh2 kne g sana.. aku n cousin aku x tau citer paper pon act ! tibe2 kene kemas barang nk g sana dlm 2 ari.. naik 2 kate. mak aku naik nan kawan2 dye , aku n cousin aku naik 1 kate. sampai je sane. kiteorg sumer stay umah bff mak aku. leh tahan jugak dowh! tepi laut. memang tebaik lah tempat tuh..then get readdy naik bot! perhh. dah mcm pegi ujung alam je dowh ! bapak jauh dye bawak.. kalau jatuh nih.. mcm mana la. mesty dalam kn ! bot tuh dah la kecik. ombak besa.. tggu masa je nk tebalik.. hoho. dah sampai tengah2 alam tuh.. kiteorg stay la ats bot tuh 1 malam. sejuk gilaaa tau !! tengok depan laut tengok blakang laut . tengok tepi pon laut ! perh.. bile tgok atas ! mmg terbaik. bintang tersangat lah cantik! bulan pon cantik.. omg !! rase mcm x nk balik .. nk jadi ikan duyung jee, 
ha.. dye lebih kurang mcm nih.. nih summer sotong dye bapak panjang !! dah mcm sotong zirafah! seram jugak mase mula2 dpat sotong panjang2.. huhu.. dari pagi sampai ke pagi dok candat sotong je. dapat la jugak bawak balik 100kilo.. bahagi2 kn dapat bawak balik umah 10 kilo jee.. kawasan aku candat nih dekat ngan pulau kapas.. nk je singgah sana.. huhu ;) best lah mama!! lain kali bawak lagi ehhh!

macam mana nak ambik balik????


dalam pukul 8 pm aku call la anis . saje. bosan plus stress . then ape lagi.. masing2 tengah berdiet. g lah joging malam2.. kol 9 mlm aku amek dye kat umah. naik skuter aku tuh je. nk naik kate takot. sebab besa sangat. aku gayat naik bende besa2 nih. huhu . muler2 blurr nk joging kat mana. ingat kan nak joging kat ampang hilir. tpi aku rase ada pakgurt. n mcm x leh masuk je taman tuh kalau malam2. so aku x confident . aku g lah kat titiwangsa.. time tuh aku lupa sebenanyer tasik permaisuri itu wujud di dunia yang nyata! haha.. lupa pulak.. kalau aku ingt dah g kat sana dah ! sampai2 je kat titiwangsa tuh. aku ngan anis jadi blurr!! ye lah. dah lama x g titiwangsa malam2. ramai pulak org melepak! tau bedating je.. nk tempat gelap2 jugak.. g lah dating kat umah.. sumer benda leh buat.. ni kat taman.. ape pon x bley!! . tapi joging x der la jauh sangat.. stakat 3 round je. hehe. samapi anis tuh bisng. sakit kaki lah.. sakit dada lah.. heish.. da tau sakit x yah la nk ikot aku g joging .. hihih.. kalau x der dye maty kutu pulak aku sorang2 joging kat sna! then.. da penat berjoging. kiterong pon g lah kedai makan bapak aku.. 
mase ontheway tuh. aku bawak moto bukak kasut.. kaki lenguh.. aku letak lah kat atas.. perh! nikmat !! dahdah sampai MRR2 . aku tengok je kasut aku da tinggal 1. haaa mampos! mana lagi 1.. upenye da te cicir dowh kat jalan.masing2 tanye.. mcm mana dowh nk amek ksut tuh? x kan nk patah balik kot?? . nk benti g amek balik kate tengah banyak!SAPA NAMPAK KASUT TECICIR KAT TENGAH2 JALAN KAT MRR2 TUH KASUT AKU LA TUH !!ckp kat dia jaga diri baik2! grrr!! dah la aku sayang kasut tuh.. mcm mana pon aku akn pakai jugak kasut tuh.. badddd baddd badddd! pejalanan nk g kedai bapak aku. ada pulak cine nih. adak nye batak kot x pena dapat camera! leh pulak dye tanggkap gamba aku ngan kaki aku yang x berkasut tuh !! berkaki ayam !!  sampai2 je kedai.. ramai pulak yang tengok kaki aku.. masok dengan kasot sebelah je.. lagi sebelah kosong.. bapak aku yang tengah2 kira duit tuh boleh tersentap kejap then gelak kan aku. ''mana kasut kau lagi sebelah???'' omg ! aku citer kasut aku tecicir mase aku tengah bawak lagi bapak aku gelak kan aku !! siott jee! nasib baik kat kedai tuh ada slipa.. 
before jumpe slipa
after jumpe slipar.. 
pekeja2 bapak aku sumer gelak kan aku.. hahha.. comel x? comel kan.. sementara nk tunggu lauk aku siap masak.. aku pon pakai lah slipa gila nih.. ni maybe slipa ibu aku.. tp dah ahus. so dye beli slipa baru.. n slipa ni dye tinggal kan kat kedai gitu je. then aku letak balik slipa tuh.. sebab aku nk balik.. nnty lgi orang ingat aku pelik pakai kasut sebelah lain sbelah lain.. so aku jadi lah balik mcm tadi.. sebelah pakai n sebelah lagi x pakai kasut... haha sampai ke rumahh!! huhuh.. penat penat !!
      






kuda ku lari gagah berani


hari nih agak pelik sikit. bangun je tydo dapat call dri cousin tersayang aku. dye nk datang umah . nk jumpe.. so aku ngan x mandi tuh g la tehegeh2 bukak pintu tok cousin aku nehh..heish.. nk discus pasal sambung blaja la pulak.kn da rase semak! grr ! aku bukan malas nk study.. just aku malas nk klua je. :( tapi ni memang aku buat betol2 lah. mls la jd mcm skola dlu2. tydoo je memanjang kat umah . sampai parents aku da malas nk kejut aku bangun tydo.biasa lah.perangai aku nih kalau d kejut mcm jerit2 tepi tlinge tuh.. memang aku malas sangat nk bangun. kalau kejut elok2 aku bangun dengan memberikan senyuman yang manis lagi bertaik mata tuh.. huhuh
hah! lepas sembang2 ngan cousin aku tuh. pakcik aku dengan gagahnye tolak scooter aku g bengkel. heish.. da sminggu skuter aku tuh x begerak ,dok umah je dye.. sian kn. haha act bukan kesian kat dye ! kesian kat aku ! yang x klua g mana2.. kalau nk klua kene tumpang org,aku malas la nk susah kan org.kate?harap lesen je ada. kate mana ader.. mak aku x cayer kat aku. so dye x berapa bg sangat aku gune kate dye. lagi pon kate dye besa. x kn la aku nk lenjan kate tuh kan..hehe.perhhh.. mase breakdown tuh lagi x boleh belah ! malu betol aku.. pompuan tolak moto. time tuh ramai gila orang. abes sumer pandang !! maluuuu nye lahh! jauh la jugak dari umah.. hurm x der la jauh sangat.. coz jalan dye teross je.. hehe.. mcm keling kan.. ! ade aku kesah??? si cousin aku nih oulak sebok suro aku make-up skuter tuh.. hurm. aku x tau nk buat mcm mana.. nk buat lain dari yang lain kang org tau tuh moto aku.. ish ! x leh mcm tuh. malu la aku. hihi. ok gak kn mcm tuh.. tah la. aku sejak dua menjak nih blurr je paler. orang ckp aku paham.. tp tah knp tah ! ADE SETAN DALAM PALER !!
ps: abai kan P bodoh tuh k. aku paling x suke ada p tuh .SUMPAH AKU NK BUANG BENDE SENGAL TUH !!! sebab memburuk kn pandangan !! perh.. x cool langsng.. aku mcm nk bukak je. kang kene tahan mcm mana lak.. kene tarik P aku x pasal2. seram2.. moto nih la yang aku lenjan sampai jd buruk mcm nih. hurm. mcm mana nk barukn eh -,- . tgok la . kalau aku rase aku banayk duit. aku make-up la dye lawa2 ok bubble blue ? muwaaahh!

matsaleh bermelayu !

balik je dari umah aqem . mandi2, sedap2 dlu atas katil.. sambil2 on9 fb. aku tengok la youtube kan.. huhu..
banyak lak tuh . x per2.. aku bg korang tengok
tegelak laaaaa aku tengok dye nih.. dalam banyak2 lagu.. lagu nih jugak dye nak.. aku pon x faham lah apesal.nak kate x sedap. aku denga sedap.. hah sengal betol lah, eww !! geli !

\

ni real video punye.. mula2 aku x tau pon kelatan ada lagu2 mcm nih.. ingatkan dorang nk main2 je wat2 videoklip.upenye ada betol2.. perhh gila lah.. boleh tahan jugak awek2 nih gelek. hahahha. mule2 tgok mcm pelik gila dowh dorang nih.. kadang2 x leh trime pon ada. haha

12 hari 10 malam


hah!! sini lah.,.. sebebnaye time nih.. aku dah mcm org gila tau... ok2 aku citer dari mula lah..
1 bulan sebelum pegi sana.. aku dapat surat drpd PLKN . TAHNIA ANDA BERJAYA ! wtf!! otak dia tahnia... mmg menakutkan lah kan ..so.. aku get ready lah nk pegi PLKN kn.. tibe2 mama ckp kite akn pegi umrah.. maybe after PLKN. taptuptaptup..... akak ! visa dah siap.... WHAT???? time flight tuh lah time aku kne bekumpul pegi PLKN so.... aku pon isi borang pospon PLKN tuh.. then tgok dorg sumer dah naik bas ramai2... haha... mcm klaka je.. mcm nk g berperang pon ader.... then....ayah anta aku kat airport.. b4 tuh.. aku gaduh ngan mama.. ok.. baru nk naik flight pon dah gado.. belom sampai kat mekah lagi.. nasib baik ayah pujuk... kalau x. aku kua je dri umah tuh.. bengang giler ati kite,.then.. sampai kt AIRPORT .. ayah pujuk2.. ok.. aku ok ngan mama.. mintak maaf b4 terbang,... ALAMAK!!  ayah nangis lah mase aku nk belah tuh.. terharu gila... sayang ayah lebih lahh!! ... <3 .. then masuk flight... mcm bodoh gila.. bayangkan lah.. aku nk buat aper kat dlm tuh slama 8 jam!! lama gila.. nasib baik kat dlm tuh ader movie.. aku tengok je lah citer yang baru2... best jugak.. kejap2 .. ader pramugari dye datang bawak makanan.. x abes2.... 4 kali makan... mmg eje aku kat atas sana makan jer lah.. chiken??? or bef.. haha... tuh yang aku ingat llah..taptuptaptup.. dah sampai AIRPORT mekah ok... strting.. smpai sana malam... wah... dpat tido dulu kat hotel.. ye lah.. mmg penat gila kan... tido2.. esok bangun pagi,.  subuh je terus g solat.. perh.. org2 sana sangat lah pelik pastuh gatal2 plak tuh.... arhhh... kadang2 tension jugak kat situ... then.. siap dah 1 umrah!!... wahhhh!!! mcm x cayer je sy sudah siapkn 1 umrah.... then.. jalan2.. keluar kawasan.. bia boleh buat umrah lagi .. then.. boleh pulak aku demam kat sna... langsng x boleh gerak kau tau!!!3 ari.. x boleh nk bangun langsung dri katil!!.... langsng x nk makan....  maybe pasal cuaca.... mmg lain lah cuaca sana n sini... coz... sana x der awan langsng... bila cahaya matahari turn... terus mantul ke langit terus... migrin aku 3 ari!!!..... hahha... then dah sihat.. buat lah umrah lagi... aku buat 6 kali kat sana... wahhh... rase mcm hebat jer kn... :) then.. dah selesai kat mekah... pegi ke madinah pulak.. ok.... xcually.. madinah lagi best gila2.... org2 sana x mcm mekah.... coz org mekah sangat lah jahat!!!! suke raba2,... x suke!! kat madinah pulak... cantik sangat ,,, bandar yang sangat maju!!!... wahhh..... mule2 mcm x saba nk balik... lame2... x nk balik langsng!!!! nk duduk sane.. best kowttt ... <3

Pengikut

omg omg