"Allah tiada Tuhan melainkan Dia Yang Hidup kekal lagi terus menerus mengurus makhluk Nya,tidak mengantuk dan tidak tidur.Kepunyaan Nya apa yang ada di langitdan di bumi.Siapakah yang dapat memberisyafaat disisi Allah tanpa izin Nya?Allah mengetahui apa-apa yang di hadapanmereka dan di belakang mereka, dan mereka tidak mengetahui apa-apa dari ilmu Allah melainkan apa yang dikendaki Nya.Kursi Allah meliputi langit dan bumi.Dam Allah tidak merasa berat memelihara keduanya, dan allahMaha Tinggi lagi Maha Besar."

SUGAR GLIDER

sayang ! I LOVE YOU 
let me say something bout her,. ok. dia betina. comel kan.. n baru je 3 bulan.still baby yaw!! anyway. dia tersangat lah manja u know!aku nih pon da x larat nk layan kerenah dye. biokan je aper yang dye nk buat. huhu lagi pon dyer bukan wat paper . dok diam2 kat atas bahu aku.. sampai tertido dye ! anyway. dia ni sala satu haiwan yang manja. and boleh mati jika kebosanan. thats y lah aku kehulu ke hilir bawak dye, kalau mati,. naya lahhh aku nih.. nk carik duit kat mana nk beli lagi seko.. kalau murah x per la jugak. heishh. sugar glider aku ni ada nama tau.. nama dyer memo. cumil kan. hah.. twin aku yang bagi kan nama tuh. biasalah.. da x der topik sgt nk sembang, sembang pasal nama binatang je lah. buat masa ni. aku bagi dia makan epal je., x der masa nk beli kan makanan lain. nk bagi makan cacing, ada org ckp nanti dia pening pulak. heishh.. so aku  bg mkn buah je lah.. n madu dye yg kne bancuh tuh.. bia dye gemok! aww .. kawan2 aku sumer x tau aku bela memo. huhuh. aku pon cube la post gamba memo kt fb.nk tgok dorang mcm mana.upenye giler jugak kn.. sampai kne marah sebab x bagi tau aku bela memo.,yang paling x boleh bela ni ha..
abg lan. actually dia x tau pon ape bende sugar glider tuh. after aku post gamba memo., dye pon da start search google and tgok youtube. huhu then. maybe tepikat kot. dye pon snap pict nih then post kat fb aku. agak weird ! haha mesti abg lan x der keje kn.. n die pon dah mula amek tau pasal binatang nih. x sangka pulak ramai org x tau sugar glider. anyway. thanks to abg lan sbb jadi sampai mcm nih.. sugar glider abg lan lagi besa dari ika punya !. haha


10 petanda jodoh kita

Firman Allah SWT, bermaksud "Jika kamu menolong (agama) Allah, nescaya Dia akan menolongmu dan meneguhkan kedudukanmu" (Surah Muhammad, ayat 7)


Jodoh adalah perkara yang sudah ditetapkan oleh Allah yang maha Esa. Tetapi bagaimana kita mengetahui dia memang ditakdirkan untuk kita? Allah SWT mengurniakan manusia telinga untuk mendengar, mata untuk melihat dan aka untuk berfikir. Jadi gunakan sebaik-baiknya bagi mengungkapkan rahsia cinta yang ditakdirkan. Dua manusia yang rasa mereka dapat hidup bersama dan memang dijodohkan pasti memiliki ikatan emosi , spiritual dan fizikal antara keduanya. Apabila bersama, masing-masing dapat merasai kemanisan cinta dan saling memerlukan antara satu sama lain. Lalu gerak hati mengatakan, dialah insan yang ditakdirkan untuk bersama. Benarkah ia seperti yang diperkatakan?


Berikut adalah 10 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita :


1. Bersahaja


Kekasih kita itu bersikap bersahaja dan tidak berlakon. Cuba perhatikan cara dia berpakaian, cara percakapan, cara ketawa serta cara makan dan minum. Adakah ia spontan dan tidak dikawal ataupun kelihatan pelik. Kalau ia nampak kurang selesa dengan gayanya, sah dia sedang berlakon. Kadang-kadang, kita dapat mengesan yang dia sedang berlakon. Tetapi, apabila dia tampil bersahaja dan tidak dibuat-buat, maka dia adalah calon hidup kita yang sesuai. Jika tidak, dia mungkin bukan jodoh kita.


2. Senang Bersama


Walaupun kita selalu bersamanya, tidak ada sedikit pun perasaan bosan, jemu ataupun tertekan pada diri kita. Semakin hari semakin sayang kepadanya. Kita sentiasa tenang, gembira dan dia menjadi pengubat kedukaan kita. Dia juga merasainya. Rasa senang sekali apabila bersama. Apabila berjauhan, terasa sedikit tekanan dan rasa ingin berjumpa dengannya. Tidak kira siang ataupun malam, ketiadaannya terasa sedikit kehilangan.


3. Terima Kita Seadanya


Apapun kisah silam yang pernah kita lakukan, dia tidak ambil peduli. Mungkin dia tahu perpisahan dengan bekas kekasihnya sebelum ini kita yang mulakan. Dia juga tidak mengambil kisah siapa kita sebelum ini. Yang penting, siapa kita sekarang. Biarpun dia tahu yang kita pernah mempunyai kekasih sebelumnya, dia tidak ambil hati langsung. Yang dia tahu, kita adalah miliknya kini. Dia juga sedia berkongsi kisah silamnya. Tidak perlu menyimpan rahsia apabila dia sudah bersedia menjadi pasangan hidup kita.


4. Sentiasa Jujur


Dia tidak kisah apa yang kita lakukan asalkan tidak menyalahi hukum hakam agama. Sikap jujur yang dipamerkan menarik hati kita. Kejujuran bukan perkara yang boleh dilakonkan. Kita dapat mengesyaki sesuatu apabila dia menipu kita. Selagi kejujuran bertakhta di hatinya, kebahagiaan menjadi milik kita. Apabila berjauhan, kejujuran menjadi faktor paling penting bagi suatu hubungan. Apabila dia tidak jujur, sukar baginya mengelak daripada berlaku curang kepada kita. Apabila dia jujur, semakin hangat lagi hubungan cinta kita. Kejujuran yang disulami dengan kesetiaan membuahkan percintaan yang sejati. Jadi, dialah sebaik-baik pilihan.


5. Percaya Mempercayai


Setiap orang mempunyai rahsia tersendiri. Adakalanya rahsia ini perlu dikongsi supaya dapat mengurangkan beban yang ditanggung. Apabila kita mempunyai rahsia dan ingin memberitahu kekasih, adakah rahsia kita selamat di tangannya? Bagi mereka yang berjodoh, sifat saling percaya mempercayai antara satu sama lain timbul dari dalam hati nurani mereka. Mereka rasa selamat apabila memberitahu rahsia-rahsia kepada kekasihnya berbanding rakan-rakan yang lain. Satu lagi, kita tidak berahsia apa pun kepadanya dan kita pasti rahsia kita selamat. Bukti cinta sejati adalah melalui kepercayaan dan kejujuran. Bahagialah individu yang memperoleh kedua-duanya.


6. Senang Bekerjasama


Bagi kita yang inginkan hubungan cinta berjaya dan kekal dalam jangka masa yang panjang, kita dan dia perlu saling bekerjasama melalui hidup ini. Kita dan kekasih perlu memberi kerjasama melakukan suatu perkara sama ada perkara remeh ataupun sukar. Segala kerja yang dilakukan perlulah ikhlas bagi membantu pasangan dan meringankan tugas masing-masing. Perkara paling penting, kita dan dia dapat melalui semua ini dengan melakukannya bersama-sama. Kita dan dia juga dapat melakukan semuanya tanpa memerlukan orang lain dan kita senang melakukannya bersama. Ini penting kerana ia mempengaruhi kehidupan kita pada masa hadapan. Jika tiada kerjasama, sukar bagi kita hidup bersamanya. Ini kerana, kita yang memikul beban tanggungjawab seratus peratus. Bukankah ini menyusahkan?


7. Memahami Diri Kita


Bagi pasangan yang berjodoh, dia mestilah memahami diri pasangannya. Semasa kita sakit dia bawa ke klinik. Semasa kita berduka, dia menjadi penghibur. Apabila kita mengalami kesusahan, dia menjadi pembantu. Di kala kita sedang berleter, dia menjadi pendengar. Dia selalu bersama kita dalam sebarang situasi. Tidak kira kita sedang gembira ataupun berduka, dia sentiasa ada untuk kita. Dia juga bersedia mengalami pasang surut dalam percintaan. Kata orang, "lidah sendiri lagikan tergigit", inikan pula suami isteri'. Pepatah ini juga sesuai bagi pasangan kekasih. Apabila dia sentiasa bersama kita melalui hidup ini di kala suka dan duka, di saat senang dan susah, dialah calon yang sesuai menjadi pasangan hidup kita.


8. Tampilkan Kelemahan


Tiada siapa yang sempurna di dunia ini. Tipulah jika ada orang yang mengaku dia insan yang sempurna daripada segala sudut. Pasti di kalangan kita memiliki kelemahan dan keburukan tertentu. Bagi dia yang bersedia menjadi teman hidup kita, dia tidak terlalu menyimpan rahsia kelemahannya dan bersedia memberitahu kita. Sudah tentu bukan senang untuk memberitahu dan mengakui kelemahan di hadapan kekasihnya. Malah, dia tidak segan mempamerkan keburukannya kepada kita. Misalnya, apabila dia bangun tidur ataupun sakit dan tidak mandi dua hari, dia tidak menghalang kita daripada melawatnya.Apabila kita dan dia saling menerima kelemahan dan sifat buruk masing-masing, memang ditakdirkan kita hidup bersamanya.


9. Kata Hati


Dengarlah kata hati. Kadangkala, manusia dikurniakan Allah deria keenam yang dapat mengetahui dan memahami perasaan pasangannya. Dengan deria batin ini juga kita dapat saling tahu perasaan masing-masing. Kita dan dia juga dapat membaca fikiran antara satu sama lain dan dapat menduga reaksi dan tindakbalas pada situasi tertentu. Apabila kita yakin dengan pilihan hidup kita, tanyalah sekali lagi. Adakah dia ditakdirkan untuk kita? Dengarlah kata hati dan buatlah pilihan. Serahlah segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa.


10. Solat Istikharah dan Tawakkal


Jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Allah SWT. Manusia hanya perancang di pentas dunia ini dan skripnya ditulis oleh yang maha esa. Adakalanya, dalam memainkan peranan sebagai pelakon, diberi petunjuk melalui mimpi atau gerak hati. Mimpi memang mainan tidur, tetapi apabila kita melakukan sembahyang Istikharah dan memohon supaya Allah memberikan petunjuk, insya-Allah dengan izinnya kita mendapat petunjukNya. Jika dia pilihan kita, buatlah keputusan sebaiknya. Jika tidak, tolaklah dia dengan baik. Semua yang kita lakukan ini adalah bagi mendapatkan kebahagiaan hidup di dunia. Setelah semuanya diusahakan, berserahlah kepadaNya dan terus berdoa. Ingatlah, nikmat di dunia ini hanya sementara.Nikmat di akhirat adalah kekal selamanya.







LOL

macam bodoh je diorang nih.. bole wat lawak ngan bende koto ni!






DURIAN


durian eh? duri....an? an an an ! hurm.. mood : bengang pon ader , bangang pon ader , geram pon ader , sedih pon ader, teringin pon ader .. haaa tah  la.. mcm2 dah rase nih. 
cerita bermula.. mcm poyo je nk cite2 kn.. mcm ni lah.. dulu aku nan ayah memang pantang nampak durian.. perhhh... kalo ader kedai kat tepi jalan tuh.. mesty berenty melantak durian dulu.. one day aku lepak kedai durian nan ayah.. huhu lepak bedua jeeee.. lain tinggal kat umah.. kiteorg makan punye lah banyak durian,. bape banyak tuh aku lupe lah.. hehe . makan punye makan .. dah kenyang balik .. balik pon da maghrib. mandi2 tgok tv.. pastuh.. badan mula la rase pelik.. then aku nan ayah berebut toilet!! toilet bilik ayah rosak... bilik aku pon rosak.. so gune toilet bawah je la.. esok nye ,, aku ngan ayah 1 minggu demam panas. . lepas tuh. tobat anak branak x nk makan durian lagi dah.. lantak kau la nk tayang durian kat depan mata aku pon x heran.!
sejak kejadian tuh . aku ngan ayah memang x panang durian langsng.. kalau nampk kedai durian kat tepi jalan pon kiteorg buat derkkkk je.. sampai ibu merajuk sbb dye nk makan durian. tp kiteorg x nk berenti,. bau pon x boleh duwh! rase loya tekak nih.. teros pening kepala tau! bubur ke.. pulut ke .. gula2 ke.. aku tetap x nk.. rase teringin nk makan pon x der. makan la kau banyak2!!



awek cun & awek kureng cun





kalau lelaki dapat awek yang cun melecun nie

dekat status relationship ofcuz punye letak nama awek dekat situ. Yelaa ~ awek cun melecun kann. Ofcuz laa nak tunjuk dekat orang. Dekat wall, tak payah cakap laa. "miss you baby" "i love you so much damn" and macam macam lagi laa. Gambar ? kalau boleh, semua gambar awek die nak letakk. Sampai gambar yang baru bangun tido pon nak letakk. 

kalau lelaki dapat awek yang tak cantik

nak add awek sendiri ? mungkin payah kott. If dah add la kann, takde makne ye nak letak in a relationship with awek die uhh. Nak komen romantik romantik ? lagi laaa. Takut kantoi dapat awek tak cantik kann. Gambar awek nak letak dalam facebook lagi laa. Harammm nak letak. If ada gurl tanye " u nie single kee dah berpunye? " conform jawab nie punya " mesti laa single, i nie sape laa yang nakk" Ayat lapok laa bro !

[ keluar dating, lepas tu kereta rosakk and bateri kong ]

kalau awek cantik

Nak mintak tolong orang nie tolong hantar awek balik rumah. Yelaa nak call, bateri kong soo mintak tolong orang jelaa. Nie contoh ayat bro nie nak mintak tolong orang kann

"Encikk. Saya nak mintak tolong laa. Boleh tak hantar kan saya dengan AWEK saya balik rumahh. Kereta rosak nie. Bateri handfone pulak kong"

normal la kann ? Awek cantikk ~

kalau awek tak cantik

Nie contoh ayat dia. Lebih kurang je macam yang tadi, TAPI dia ade pelik sikit.

"Encikk. Saya nak mintak tolong laa. Boleh tak hantar kan saya dengan ADIK saya balik rumahh. Kereta rosak nie. Bateri handfone pulak kong"

boleh bezakan takk ? Yelaa, muke pon ala ala macam adik beradik je kann. Ehh BRO ! kau kate sayang awek kauu, tapi nak ngaku awek sendiri pon payah ke broo ! HAHA 
kadanag2 korang nih bukan nk ape pon.. asal puas sudah. jalan.. hampeh je. ape pun tak bleh!!





Tahu petua-petua agar tidak lupa



1.jangan makan kepala ikan
2.jangan makan organ dalaman
3.jangan minum semasa makan
4.jangan minum atau makan makanan yang tercemar oleh semut
5.jangan melihat kemaluan
6.jangan melihat buih
7.jangan membaca nama pada batu nisan
8.pakai minyak wangi ketika belajar atau menghadapi peperiksaan
9.jangan makan sehingga terlalu kenyang
10.jangan kencing berdiri



k-link




ni lah bende yang slalu nyusah kan aku. xcually ni mama punye keje part time.. last2 dye x cukup tangan .banyak sangat keje dye then dye turun kan tahta. aku pulak la yang kene buat.sangat membosan kan !! 
dala jauh.. panas! jalan jem! banyak kate ! dorang nih x rety dok umah ke?? nk sebok2 semak kn jalan nih wat pe.. wat aku sakit aty je.. kalo la saman x wujud, dalama aku langga je kate2 kat depan tuh. bia aku sorang je yang dapat jalan. grr... paling x leh bela ape tau.. aku dala kne anta jauh2.. pastuh kene ulang alek ulang alek.. uish! kalau kau suro robot buat pon.. dye x nk,, dye g buat bende lain ko tau! aku ni sbb nk tolong mama punye pasal aku pon buat lah dengan merelakan hati yang nurani nih


 ok.. aku dari ampang, lepastuh .. pegi gombak beli barang.. pastuh pegi salak selatan pulak hantar barang. pastu pegi bangi lagi.. aku rase kan.. 1 kl-selango abes dah aku jelajah.. da naik muak aku ngan jalan2 sane.. huh!! pastu kne g kajang lah.. tah mane2 lagi tah aku kne g. sangat la memenatkan.. grr!!
one more thing,, aku nih jarang klua umah.. kalau klua pon.. dekat nan kawasan umah aku je. x der la nk merayaw jauh2 ,, ha.. biler da kene hanta2 tuh.. mati kutu la aku dalam kate. dah lah sorg2.. kadang2 rase mcm sesat. tp nasib baik jumpe jalan klua tuh pon aku main redah je.. tau2 da sampai seremban. ipoh.. haaa.. mampos.!.. nk beli GPS. tp sampai skunk x beli2.. apa pon x boleh!! bodoh punya UNTA!


RockMelt

ha.. ni aku nk tunjuk sikit..


dulu2 before ader yang lain2 aku gune nih je. biasa la.. baru klua dari kandang..  mana lah tau nk pakai bende tuh sume kan..lagi pon alam maya belom maju lagi.. maju sikit2 je.. stakat frindster.myspace tuh kan.. bukan ader org nk guna sangat kn.. kire ok la.. tp.. biler da muncul yang lagi bagus! aper lagi.. aku pon download lah.. bia x der la rase sangat bengang tuh kan.. tp ni mmg old school lah!!

haa... aku pakai yg ni pulak tau.. okkkkk la sanagt daripada explorer tuh kn. huhuh
then .aku x tau la mcm mana leh jd lembab tibe2.. so.. dye da start nk sakitkan hati jiwa dan raga aku. . rase geram je biler nk search internet! biler da sekian lama derita ngan muzilla nih.. aku jumpe madu yang lain!
ha.. ni ok sikit lah.. sbab senang sikit. sbb dye ader ''most visited'' so senang kalau aku nk bukak ape2.
x payah nk kne taip2 bnyk kali bende yang sama .. asal nk on9 je kne taip dulu panjang2 baru leh bukak.. so leceh la kan. tp opera mini ni.. ok untuk fon je.. sebab senang. kalu nk bukak internet dari fon.. korang downld opera ni je la.. x yah susah2..lepas tuh.. aku jumpe madu lagi manis dari nih!! ape lagi! .. tuka lah!!
yang ni aku sayang.. sebab dye x pena buat hal.. kire dye lagi hot dari opera la.. haaa.. laju pon laju.. aku pon da suke.. on9 24 jam je lah.. x berat!.. huhu.. tp kan.. sian kat google crome nih.. dye x buat salah pon kat aku.. aku pulak boleh curang nagn dye.. ye lah. aku jumpe lagi care beb dari nih! heeee!aku jatuhkan talak 3 kat kau google crome!! 
ni haaaaa.. cinta hati baru aku.. amacam?? hot kan? lagi manis lagi bermadu dari yang lain lain. haha
bnyk funtion au.. tp agak serabot sikit lah.kalau da biasa tuh ok lah, boleh trima punye.. 
tp syok tok orang giler facebook jew weyh!. aku x sure la ape motif dye wat mcm nih.. tp ni x bukan under fb kew aper.. mcm dye khas kn tok ynag guna fb.. aku ni bole tahan jugak giler kt fb nih.. so.. aku mencube.. dan aku dapat rasakan! guna nih lagi best weyhhh!!.. dengaq dakkk??? huhu
kalo nk tau lebih2.. downld at sendiri tempat ok.. malas nk citer panjang2

belah kanan yang banyak2 tuh : apps and feeds .. 
ha.. so senang lah kan.. x payah nk bukak new tab lagi.. just klick kt sebelah uh. n leh tengk.
belah kiri yang banyak2 tuh : frinds and pick favorite 
yang ni pulak khas for fb!.. frend dri dlm fb.. nk tau lg? download lah sendiri!



ni lah keje aku bile bosan


haaa... ni lah yang aku layan kalau bosan.. tp yg x best nye dye x der lagu melayu.. sumer english!
xper la.. best ape. huhu.. banyk jugak lagu2 lama... baru pon banyak.. aku x pena rase sanggap nk pegi karaoke sejak aku karaoke kat bende nih.. haha.dye sebenanye mcm nih.. dye boleh nyanyi .. but x leh nyanyi sumer. kalau da register boleh nyanyi banyak sikit.. n kalao korng dah jd star dlm nih lg tambah banyak lagu korang leh nyanyi la.. kalau nk jd star kne record sampai 50 buah lagu.. x pon nyanyi sampai baper ratus lagu tah.. baru leh jadi star.. aku nih belom lagi jadi star.. sbb aku x record pon.. haha.. wat malu je kalau org denga sore aku yg sumbang mambang nih! elok2 kering kain kt jemuran.. terus basah! kne jemur lagi .. x pasal2 je korang nk kne basoh balik baju tuh.. haha.. eh.. try lah layan. best bhai. aku tau bende nih pon tah dari sape.. x ingt lah.. aku tego dye kt fb.. dye kate bosan2 dye bukak  nih.. layan 1 family.. aku pon try lah.. menjeri2 kt umah sorg2 depan leppy.. mesty adik2 aku ingt aku da giler... 
kalau korg bosan2 layan lah bende nih. org yg suka karaoke je lah..tp x der duit nk g sewa bilik.. karaoke dalam nih pon jadi lah! jimat sikit.. hahah.. 

jage lah bibir comel tu




1. bawak bawak la rajin tangan tuh tonyoh pelembab kt bibir korang . jangan lah nk malas sangat , heishh 
2. x yah la dok dalam ekon lama2.. kering lah korang punye bibir tuh. tuh yg aku suro tonyoh pelembab bibir,, bukan mahal pon!
3. Gunalah gincu  setiap hari yang boleh melindungi bibir daripada kering. tp kene berhati-hati kerana ada juga gincu yang boleh mengeringkan bibir. kene pandai pilih gincu la ok!
4. Pilih warna sesuai. Kebanyakan gincu ada sekurang-kurangnya 16 nada warna, mesti punyer ader yang sesuai.. .
5. Bibir yang cantik dan sihat adalah bibir yang rata tanpa garis halus.ingat tuh!! so . pandai2 la korang nk jage! 
6.kalau pakai gincu tu! make sure tonyoh dengan betul. Jangan sesekali sapu gincu pada bibir berminyak kerana ia akan membuatkan sapuan tidak kemas. 
7.kalo pakai gincu pon.. jangan la terlekat kat gigi ! kan da buruk jadi nye.. da macam zomba! .. so make sure gincu x kne gigi ok..
8.Jangan pakai gincu dengan mulut yang ditutup rapat atau muka korng yg  masam tuh! putus urat nnty! 
jage lah korang.. bibir pon penting tau!


cara cara nk ngorat awek



FASA pertama ...bagaimana nak pancing perempuan tu agar memberi tumpuan pd kita ?

- Jadi lelaki yang bijak tapi 'bodoh' pada masa yang sama ...maksudnya ....bijak dalam perkara perkara yang mana pastinya dia bukan dalam bidang tu...hehehe....bodoh pula , bermaksud kurang arif dalam bidang yang dia pula mahir walaupun 'ko' mahir tapi buat buat la tak mahir...paham tak ??? haaa...

- Contoh ek....katakan 'ko' mahir dalam bidang IT...sedangkan dia pula berpengetahuan tinggi dalam bidang agama ...bila berbicara , pastikan isu isu tersebut disentuh..mulakan dengan tajuk yang mana dua dua selesa ...bercerita tentang dunia internet....pastu 'ko' masukkan info info terkini yang mana pastikan dia tak tau..bab ni...kena rajin membaca ...hehehe..tapi bila bercerita , jgn terlalu meninggi diri sehingga menidakkan dia ...haa..kang dia ingat 'ko' anggap dia bodoh teknologi lak..haaa....

Pastu...slow slow masuk bab dia lak..tanya dia itu ini...jgn tanya lebih lebih..nanti dia tak selesa...kecuali bila dia selesa bercerita , baru masuk lebih skit...jgn berbalah kecuali 'ko' ada dalil..haaaa....ini membuatkan dia lak terasa ' mamat ni nak kata bodoh tak gak...rajin membaca rupanya..' ..hehehe..secara tak langsung , dia akan kagum kat 'ko' ..hehehhe.

FASA ke dua ...bila dah mula rapat dalam internet ....rapat bermaksud ari ari mesti chatting punya laahh...tak chatting mesti rasa lain...pastikan itu berlaku...ibarat cam memancing....lepaskan tali tuu...pastu tarik....lepas...tarik...pastikan ikan tu ikut..haaa..

Bila dah ikut....pastikan setiap bicara tu tak membosankan ....mesti ada gelak tawa dan kadang kadang serius..menunjukkan bahawa 'ko' ni agak sukar dibaca ..tu penting !! jangan sesekali benarkan perempuan tu baca perangai 'ko' ..dalam erti kata lain , biarlah misteri !!! haaaa....tau nape ??? supaya 'ko' senantiasa dalam ingatannya..ahakss....hehehe...jgn marah aa wahai perempuan..

Oh ya..peringatan !! jgn sesekali tukar no telefon !! biarkan setiap komunikasi tu berlaku dalam internet sahaja...kenapa ? hehehe..kalau dah keluar dari tu , 'ko' pasti akan mudah dijejaki...ada alasan nape aku cakap tu..kita ke FASA ketiga....jeng jeng ...

FASA Ketiga ialah fasa mendiamkan diri.....hehehe....apakah maksudnya ???? hehehe..gini...si pemancing berjaya mengumpan ikan tersebut...lalu ditarik jorannya...bila dah berjaya tangkap ikan tu , dilepaskan ikan semula ikan tersebut....ikan tersebut pasti akan berenang melarikan diri..cewah...tapi ikan tu akan tertanya tanya...' apahal mamat tu lepaskan aku ekk ' ??

Ok...bila dah rapat ...sesekali , 'hilangkan diri' ....apakah maksud hilangkan diri tu ? aku maksudkan dengan menyepi sebentar...tapi dalam diam diam still ikut perkembangan dia..haaaa...tujuan ?? ..kalau benar dia suka atau dah tertarik pada kita , pasti dia akan tertanya tanya..."mana pulak hilangnya si jebon ni ? biasanya time ni dia dah online..ni diam jee ? dah masuk tengahari ni " ...haaa...jgn update apa apa...fb,blog,ym..apa saja laaa yang berkaitan dengannya....hehehe..

Bagi 48 jam....pastu..muncul semula...buat mood cool...atau mood cam ada problem..haaaa..hehehe..kenapa ? kenapa kenapa ?

Takde sebab kenapa..saja je bagi 48 jam...lama skit..jgn la sampai seminggu atau sebulan..sah sah kena tackle dek mamat lain lak...hahahha..

OK..bila muncul....bagi alasan logik kat dia..contoh alasan ..."kalau i online pun , bukannya ada orang cari i..." atau .."saja je ..rehatkan diri dari internet.."

Pastu 'ko' cakap la...ni online pun sebab nak chat ngan u !...rasa cam tak kena lak tak chat ngan u..." ....haaaaaaaaaaaaaaaa....mesti muka dia merah punya...samada dia terkedu atau tak sangka ...haaaa....perkara cam ni pasti berlaku jika dia ada hati atau suka berkawan ngan ' ko ' .. kalau dia tkde hati ? hehehe....cari tuala , tutup muka...lari jauh jauh..terjun gaung terus...hahahaha..

Ok..sambung lagi...dari situ ..kalau dia benar benar suka berkawan ngan 'ko' , pasti semua tips ni menjadi...bila dah masuk 'line' , maka teruskan niat murni tu...kata kalau dapat nak kawin terus kan ? bukan main main kan ??? haaaa....apa pun aku doakan semoga berjaya..hhehhehe...

Kalau dah dapat ...nak tips camana nak kasi terus melekat ngan ' ko ' , sila masukkan yuran pendaftaran dalam akaun aku..tak banyak..biasa aku amik satu kelas..satu jam cuma rm5k...teori n praktikal..ahaks...hehehe..mahal laaaa..pro punya neehhh

Orait...sampai sini..ni rahsia antara kita je tau..jgn bagitau kat mana mana awekz di luar tu...nanti abis teknik teknik aku neh...syyyyyyy



ni lagi 1 perangai pelik bapak aku

ayah balik je rumah! terus jerit ''AKAK , AIN , ARIP , AQEELA !! ccepat siap.. nk ikot x??'' 
aku denga.. tp wat2 x denga.. ngantok bhaii!
call aku pagi2.. semata2 nk cakap ''akak.. jalan2 jum pagi nih..nk ikot x?
''aku dengan mamai pon jawab lah ''nk g mana pulak nih ayah?? ''
mata pon still x bukak lagi nih!! da kene kejut ! slalu mc tuh.. pagi2 mesty ramai kacau aku tydo.. nk tydo pon x senang!.. langsng x bagi aku nk tydo lama.. ader je yang call.. lain kali aku tydo mesty nk off fon!! 
bia aman sikit idup aku!
sambng balik td,, ''alah.. jum lah.. x kan nk dok umah sorang2.. adik2 sumer da bangun.. da siap mandi pon.. nk ikot x??'' hurm.. aku nih dri dok umah sorg2 layan facebook. baik aku ikot ayah klua kan!.. 
''yelah2.5 minet.. akak nk tido jap..''
dalam masa 5 minet tuh.. ader 3 pasang tangan tengah ketuk pintu bilik aku!! omaigod!! bapak bising giler
bagi la akak ni tydo jap!!
huh!!''yelah2.. akak bangun.. jap2.. nk mandi'' 
aku pon da siap.. turun je bawah.. parents n adik2 aku sumer da siap.. masok dalam kate.. pelik jugak aku.. nk g mana sebenanye nih.. tetanye2 dalam paler otak nih.. alaaahh!! tanye je lah!. ''ayah nk g mana nih yah???''
ayah buat bodooo je.. langsng x nk jawab aku tanye.. ish!!! knp ssh sgt nk jawab nih!! >_<
dalam masa 15 minet. aku sampai kt belah bukit2.. perh.. pelik juwk kt tempat nih...
OMAIGOD...... korang nk tau x dye bawak aku g mana?? BATU CAVES !!
sumpeh pelik giler.. nk buat aper kt sini.. ayah jawab.. nk carik batu..
HAHAHHAHAHHA
please lah ayah.. jgn nk merepek.. kalu nk batu.. carik la kt sungai kn banyk!! ni kno nk kt sini..  
motiff???

01.04.2011

APRILFOOL !

nk marah x boleh.. nk bengang pon x leh.. heish.. duk diam diam je boleh.
nk wat mcm mana. yg kene kan aku tuh bapak aku sendiri!.. geram! 
citer dye macam nih,. ish! jap.. bagi aku chill dulu.. aku ngah bengang lagi nih.. 
panas stilll ader lagi..
tp x per la.. aku citer je la k.. 
pagi-pagi buta.masa aku tengah syok tydo.. tybe2.. bapak aku call.
pelik jugak.. knp nk call.. sedangkan bilik dye sebela bilik aku je.. x jauh pon!.
motiff nk call?? heish.. then dye ketuk pintu bilik aku.. aku pon bangun lah!..
bukak2.. terus dye cakap.''akak.. ayah beli fon baru..'' aik.. mcm pelik je nih.. aku pon nk tau jugak lah.
fon aper yg bapak aku beli nih .. '' ayah beli fon aper?? baper ringgit?? ''
dye pon tunjuk la kat aku fon tuh.. dengan tenganga aku tengok.. dye leh cakap ''ayah beli rm2800 je. lawa kan. akak tengok2 kan lah. ape yang ayah boleh guna'' aku terus menjetrit!! ''rm2800?? kenpa mahal sangat?? ayah nk buat aper fon mahal2? ayah bukan guna sangat pon!! '' ibu pon klua dri bilik,... then dorang leh same2 jerit 
aprilfool !!

PD

TIBE2 KETUK PINTU PAGI2 AJAK G PD.. 
tiber tiber nk pegi pd. aku pon ikot je lah.. huhuh ye lah.. nk spend time ngan family kan. :) 
bukan slalu dapat mcm tuh.. huhuh
beriadah time !
ni lah adik adik aku.yg nakal lagi manje! huhu
pantang nmpk bola! huhu
kalau lalu je kat kedai mainan. mesty mata pandang kat bola.. huish.. mmg susah la nk jaga budak dua nih..
kene keja sane.. keja sinih!! heishh!! >_<
ha,. nampak je mcm nih.. dorang nih cool tau.. parents spoting i ever hav..
datang pd semata2 nk tengok laut n makan je.. pastuh bela .. balik kl.. mcm x begune je kan. haha
x sampai 2 jam kiterorg kat sana haha.. klaka la bapak aku nih!!




happy birthday to me :)

SWEET 18

perh.. taun nih birthday aku sambut kt pulau redang.terengganu.. best jugak lah.. huhu.. mama support.. mana x best.. 1 sen pon aku x klua duit.. tp mcm membazir pon ader jugak kn.. hurm.. nk wat mcm mana..ikot je la..
da org baya.. huhuh. :p
nk kene bangun awal pulak g airport . sangat membosan kan.. x oer x per. nk g becuty punye pasal. aku sanggup!! tp x dapat pulak nk sambut nan mmber2 aku.. x per la..
ape salah nye kn sambut nan mak aku tuh.. even every year dye sambut nan aku.. tp x bosan.. mcm2 suprise dye bg kat aku. besyukur ape yang dye da bagi.

pukul 6.30 da gerak g airport. flight pukul 8 .fuh.. nasib baik x kne tinggl flight.!! kalo x.. jalan kaki la kiteorg g terengganu!.. 
aku ni da la mabok naik flight.. sebanyak mane pon ak terbang.. mesty rase nk muntak. ape dahh. wat rugi je.. 



huh.. ha.. ni mase kat bod pulak.. amacam? ni pon aku mabok jugak.. heish.. naik sumer bende mabok.. kalo naik kate lame2 pon aku mabok jugak . ape lah nk jadi.. 
time nih x ingt lah baper lama .. tp aku rase lama jugak lah dok atas bot nih.. rase mcm nk terjun jewk kt bawah! geram tgok air biru biru tuh!!


haa.. ni la tempat dye. amacam? ok x? bagi aku tempat nih not bad lah.. best jugak.. lawa pon lawa.. 
matsalleh pon ramai. awww i likee. tp mmng nasib aku x kene lah. sbb aku datang time ujan.. ujan jeee.. heish. mcm rugi pon ader.. x per la. nk wat mcm mana kn.. dah sampai.. huhu


ha.. ni bilik aku.. tempat aku tydo.. mlm2 mmg sejuk.. sejuk la kan. sbb bukak aircone. haha. kalau x bukak pon sejuk jugak. perhh.. angin dye.. da mcm kt tgah2 awan bhaii!!. huhu thanks mama sbb bawak akak!


ha.. sini ader live band.. sinni la tempat aku makan.. lapa je lepak sini.. huhuh
slalunye aku lepak sorang lah.. tgok budak2 mandy laut.. comel..

ni time malam.. aku nih kalo kat sane x leh tydo.. so mlm2 aku merayau je lah.. huhu.. busan.. x tau nk wat per.. boleh pulak x leh tydo.. nk lepak nan saper pon aku x tau lah.. huhu.. so aku melayn diri aku sorang2 lah.. hurm. pelik kn.. boleh pulak rase bosan g becuti.. 
ni mase snokeling 
yg best nye ape tau.. budak2 beachboy nih nyanyi kan aku lagu HAPPY BIRTHDAY :) awww.. sweet kan dorang.. then.dorang bawak aku jalan2 tgok penyu sumer.. kirenye hadiah hari jadi lah.. dorang baik tau.. :) peramah.chill je. keep it up guys !

then da 3 ary aku kat sana.. buat bende yang sama.. huh! pastuh berenang ke darat pulak.. :) nk kne balik kl.. x leh dok sane lama2.. nnty kne makan nan baby shark 


ni biler da sampai kt jety!.. perh.. kopok leko dye.. mmg layan beb. x sama nan kopok leko kt kl.. biasa la.. nk banding ngan aku nih. mmg da bosan lah kn nk mkn kopok leko.. mak sendiri suplier kopok.. huhu
dapat yg panas2 pulak tuh.. kopok n kepek2 dye betimbun2.. huhu yang tukang jual tuh nampak kepala je.. badan kene sorok nan kepek2 yang dye juwal! sumer comel2

fuh.. rase mcm x cukup mase juwk.. sebab flight malam.. :( x puas nk jalan2 kat sana..
x per la.. jalan sikit2 pon jadi lah penat giler.. 
sampai kl jewk.. kater x bthri.. heishh mama nih.. dye lupe nk tutup lampu kate.. kan da susah!
x tau nk balik naik aper.. nasib baik amma ader AAM.. call AAM then AAM datang 2 jam selepas itu!!
bapak penat!. huish.. sampai umah sumer terus pengsan!!



my gadget !

ni je yang aku mampu bhai.. tp x per.. ni pon da mencukupi tok aku sorg.. :) nk wat per mahal2 kn..
same je kuality dye.. ni sumer aku jaga baik2.. baru 2 taun gune.. hehe . heish tp da mcm 20 taun.. biasa lah. aku nih lasak.. nk banding kn ngan pompuan ayu tuh.. mmg susah la.. da cm jantan pon ader aku nih.. heishh.






EOS 550D
 tuh aku beli masa hari jadi yang ke 18

SAMSUNG TXT
 tuh aku beli masa hari jadi yang ke 17

LENOVO G450 
tuh aku beli mase hari jadi yang ke 16 
 .
 nih je harta yang aku ader.. hhuhuh.. aku bukan mcm orang lain.. yang banyak duit.. beli blackberry lah. pakai nikon lah. pakai vaio la.. apple la.. i phone la.. aku nih duit pon kering,.. ader haty nk pakai mcm tuh.. sedar diri lah weyh.. x kemana pon bende tuh sumer,.  x per la.. kalo ader rezki lebih baru lah aku tuka yg mahal sikit.. ikot mampu la beb. kalo x.. gune yg murah2 sudah ler.. cimat cermat amalan kita ! huhu



Pengikut

omg omg